tiistai 5. marraskuuta 2013

Imetyksestä

Työskentelen parhaillaan Toinen toista -kirjan jatko-osan kanssa. Teos keskittyy ensimmäiseen vuoteen kaksosten kanssa. Millaista se on ja miten siihen kannattaa varautua - tai voiko siihen edes varautua? Jokainen kaksonen ja jokainen perhe on omanlaisensa; mikä toimii yhdellä ei välttämättä suoraan toimi toisella. Ja lopulta, jokainen löytää oman tapansa toimia - ja se toimiva tapa on juuri se oikea teille.

Täysimetin molempia kaksosiani puolivuotiaiksi. Sen jälkeen, edelleenkin, imetys on osa päivittäistä lisäravintoa. Kaksosten imetys ei siis sinällään ole oikeastaan sen hankalampaa tai mystisempää kuin yksösenkään. Välillä imetys tapahtuu yksitellen (tai siis kaksitellen) välillä tuplaten (siis kolmiten). Kumpikin vauva syö omalla tavallaan, omaan tahtiinsa. Tärkeintä on mielestäni toimia, kuten itse parhaaksi näkee. Jos haluat imettää tupliasi, imetä, sanoivat ulkopuoliset mitä tahansa ("eihän se voi onnistua", "maito ei varmasti riitä"). Jos pulloruokinta on teidän kannaltanne toimivinta, käytä sitä. 

Imetyksen tuki ry antaa tietoa ja tukea imetykseen. Ovat koostaneet erilaisista imetystarinoista nyt myös oman kirjansa - ja eri kauniit nettisivut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti